Εξοπλισμός Ιατρείου

/Εξοπλισμός Ιατρείου

Σύγχρονα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας

Ο ορθοπεδικός Παπάς Μιχάλης διατηρεί σύγχρονο ιατρείο στο Χολαργό, εξοπλισμένο με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα για την έγκαιρη διάγνωση και την κατάλληλη θεραπεία των ασθενών του.

Πελματογράφημα – Μελέτη βάδισης

Το πελματογράφημα είναι ένα μηχάνημα με χιλιάδες αισθητήρες, που όταν το πέλμα βρίσκεται στην επιφάνειά του καταγράφει τις πιέσεις που ασκούνται σε κάθε σημείο. Το μηχάνημα είναι συνδεδεμένο με υπολογιστή για να πραγματοποιήσει την καταγραφή και την ανάλυση.

Υπάρχουν δύο τύποι μέτρησης πιέσεων. Η δυναμική, στην οποία καταγράφονται οι πιέσεις που δέχεται το πέλμα κατά τη βάδιση και η στατική, όταν είστε σε όρθια στάσιμη θέση και τα πέλματα δέχονται φόρτιση από το βάρος του σώματος.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία μέτρησης είναι δυνατή η διάγνωση παθήσεων του ποδιού, καθώς και οι διαταραχές στην ορθοστασία και τη βάδιση, που προκύπτουν από δυσπλασίες της σπονδυλικής στήλης, των ισχίων και των γονάτων.

Έτσι, καθίσταται δυνατή η διόρθωση και η θεραπεία συμπτωμάτων και παθήσεων με την χρήση ορθωτικών πελμάτων.

PRP ΦΥΓΟΚΕΝΤΡΟΣ

Η θεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια (PRP) είναι μια σύγχρονη θεραπευτική επιλογή για τραυματισμούς τενόντων, όπως η επικονδυλίτιδα, η τενοντοπάθεια του Αχιλλείου τένοντα ή η τενοντίτιδα του γόνατος, καθώς και για διάφορες βλάβες των αρθρώσεων.

Οι τένοντες είναι οι δομές μέσω των οποίων ενώνονται οι μυς με τα οστά. Συχνά δέχονται έντονες καταπονήσεις, με συνέπεια κάποιον σημαντικό τραυματισμό τους. Λόγω της μειωμένης αιμάτωσής τους, η ικανότητα επούλωσης των βλαβών τους είναι περιορισμένη.

Η θεραπεία με PRP εφαρμόζεται σε περιπτώσεις τενόντιων τραυματισμών, στις οποίες η συντηρητική θεραπεία με αντιφλεγμονώδη, φυσικοθεραπείες και τοποθέτηση νάρθηκα έχει αποτύχει. Για τους περισσότερους ασθενείς, η θεραπεία με PRP προσφέρει μια αξιόπιστη και ασφαλή εναλλακτική λύση και μπορεί να οδηγήσει στην αποφυγή της χειρουργικής επέμβασης.

Πώς λειτουργεί η εφαρμογή του PRP;

Χρησιμοποιούμε μια μικρή ποσότητα αίματος του ασθενή, την τοποθετούμε στην φυγόκεντρο όπου γίνεται φυγοκέντρηση και έτσι λαμβάνουμε το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Στη συνέχεια, εγχύουμε με ένεση τα αιμοπετάλια στην πάσχουσα περιοχή. Εκεί τα αιμοπετάλια ελκύουν ουσίες γνωστές ως «αυξητικοί παράγοντες», που συμβάλλουν στην επούλωση του ιστού.

Οι ασθενείς αναμένεται να παρουσιάσουν σημαντική βελτίωση των συμπτωμάτων τους, ελαχιστοποίηση ή και διακοπή της χρήσης φαρμακευτικών παραγόντων, όπως τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα και οι εγχύσεις κορτιζόνης, αποφυγή σε πολλές περιπτώσεις της χειρουργικής επέμβασης και ανάκτηση της λειτουργικότητάς τους.

Θεραπευτικά πρωτόκολλα με SOLARIUM

Το Solarium είναι μια συσκευή με λάμπες που εκπέμπουν ακτινοβολία στο σώμα, παρόμοια με αυτή που δεχόμαστε από τον ήλιο, η οποία συμβάλλει στο μαύρισμα του δέρματος.

Επιδράσεις του Solarium

– προάγει στο σχηματισμό της βιταμίνης D3

– προκαλεί μείωση μυαλγιών και ρευματικών προβλημάτων

– έχει θετικές επιπτώσεις στη θεραπεία κατά της οστεοπόρωσης

– έχει θετική επίδραση στο μεταβολισμό, την αρτηριακή πίεση και το επίπεδο της χοληστερόλης.

– η μεγαλύτερη επίδραση που φαίνεται να έχει η έκθεση στην ακτινοβολία του solarium αφορά στην ψυχική μας διάθεση, γινόμαστε πιο χαρούμενοι, δείχνουμε μεγαλύτερη ενεργητικότητα και αποτελεί ένα θαυμάσιο μέσο κατά του άγχους και της κόπωσης.

Το Solarium 1.8 που διαθέτει το ιατρείο του ορθοπεδικού Παπά Μιχάλη δεν εκπέμπει βλαβερή ακτινοβολία UCV και έχει όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Επίσης, διαθέτει πλατφόρμα Power plate για ενδυνάμωση μυών.

Κλείστε ραντεβού online ή επικοινωνήστε μαζί μας.